TEKEN- EN SCHILDERLESSEN
 

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoelang duren de teken- en schildercursussen?
Elk semester duurt 14 weken en eindigt met een echte expositie die alleen toegankelijk is voor genodigden met de schilderijen die u tijdens onze cursus heeft gemaakt.

Hoelang duurt elke les?
De afzonderlijke sessies duren 3 uur en worden 14 weken lang, één keer per week gegeven. U kunt kiezen of u liever ’s morgens, ’s middags of ’s avond komt onder voorbehoud van de beschikbaarheid.

Moet ik me van tevoren aanmelden?
Ja, dat is een goed idee. Onze lessen zijn erg populair, dus het is verstandig om u ruim van tevoren voor elke cursus aan te melden.

Wat gebeurt er als ik een les mis?
De afzonderlijke modules zijn op zo’n manier opgebouwd dat u de gemiste stof gemakkelijk kunt inhalen en indien gewenst met persoonlijke hulp van de docent en de cursus coördinator.

Zijn er veel aanmeldingen voor uw lessen?
Omdat we het aantal mensen die elke sessie kunnen bijwonen beperken, zijn de meeste van onze cursussen heel snel vol en hebben we vaak te veel aanmeldingen. Gebruik daarom a.u.b. het aanmeldingsformulier om een plek te reserveren.

Welke mediums worden in de lessen behandeld?
U krijgt stap voor stap training in schets- en tekentechnieken, olie pastelkrijt, aquarelleren, en het relatief moderne medium acrylverf en het inlijsten.

Zijn uw lessen geschikt voor beginners?
Ja, is het eenvoudige antwoord. In feite is het ideaal! Elk semester begint met een introductie module en de afzonderlijke sessies daarna zijn ontworpen voor cursisten die voor het eerst leren tekenen en schilderen.

Wat als ik meer ervaring heb?
Als u al eerder een basiscursus bij ons gevolgd heeft en/of u wilt uw artistieke vaardigheden verder ontwikkelen, krijgt u andere projecten om te schilderen dan de beginners en instructie op het niveau dat past bij uw al opgedane kennis en vaardigheden.

Wat is de leeftijd van de gemiddelde cursist?
Onze lessen zijn alleen bedoeld voor volwassenen, waarbij de leeftijd varieert van 18 tot 90+. De meeste cursisten zijn actieve gepensioneerden die op zoek zijn naar een nieuwe creatieve hobby. Onze wekelijkse ontmoetingen geven de mogelijkheid om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en zelfs fijne vriendschappen op te bouwen.

Kan ik aan het einde van het semester tekenen & schilderen?
Zoals u begrijpt, leert iedereen op zijn eigen tempo en het niveau van de afzonderlijke cursist zal zonder twijfel verschillen, maar onze docent zal zeker het beste van uw artistieke talent, naar boven brengen. Als u genegen bent om te luisteren naar uw docent en in u op te nemen wat u wordt geleerd, zult u een ‘enthousiaste amateur’ worden. Aan het einde van de 14 weken zal u heel goed zijn in het tekenen en schilderen. U maakt kunstwerken die u trots aan uw vrienden kunt laten zien en thuis kunt ophangen.

Wie kan onze cursus volgen?
Ons leerplan is geschikt voor iedereen, van beginners die nog nooit eerder getekend of geschilderd hebben, tot kunstenaars die zich verder willen ontwikkelen en al een van onze basiscursussen hebben gevolgd.